Voorwerp gevonden in zaak Ichelle

De politie heeft vandaag in het buitengebied van Aardenburg een voorwerp gevonden dat volgens de politie nieuw licht kan werpen op de zaak Ichelle van de Velde uit Oostburg. Het voorwerp werd gevonden na een zoektocht door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen en de recherche.

Archieffoto van de zoektocht in februari 2021, toen Ichelle nog niet terecht was. (foto: HV Zeeland)

De politie zocht vandaag naar persoonlijke spullen van Ichelle die nog niet terecht waren na het onderzoek naar haar verdwijning en haar dood. Het zou gaan om een belangrijk voorwerp, maar de politie wil niet vertellen wat er precies is gevonden. Er kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid worden gesteld dat het voorwerp van Ichelle was. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut moet dat bevestigen.

Puzzelstukje

Naar aanleiding van dit resultaat worden nieuwe zoekacties niet uitgesloten. Op deze plek, of op andere locaties. "Dit is een nieuw puzzelstukje dat de zaak weer net wat completer maakt", zegt een politiewoordvoerder.

Ichelle van de Velde uit Oostburg verdween half december vorig jaar. Zowel politie als vrienden en familie zochten verschillende keren tevergeefs naar haar. Op 9 februari 2021 werd een vriendin van Ichelle, een 45-jarige vrouw uit Aardenburg aangehouden. Daarna werd het lichaam van Ichelle teruggevonden in het water bij Retranchement.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
zoektocht Ichelle van de Velde
Deel dit artikel:

Reageren