Telefoonstoring achter de rug; Adrz is weer bereikbaar

De landelijke storing bij T-Mobile die ervoor zorgde dat onder andere het Adrz-ziekenhuis niet of nauwelijks bereikbaar was, is voorbij.
ADRZ ziekenhuis Goes
ADRZ ziekenhuis Goes © Omroep Zeeland
De telefoonstoring waardoor het Adrz-ziekenhuis en een aantal andere grote organisaties en bedrijven vanmorge niet te bereiken waren is voorbij. Voor spoedgevallen stond een speciaal nummer op de site van het ziekenhuis. De laatste uren waren er meer berichten over organisaties die last hadden van een telefoonstoring, zoals de politie en de ANWB.

Wegenwacht

Die laatste meldde eerder vanochtend dat de Wegenwacht door een storing telefonisch onbereikbaar was. De ANWB vroeg gestrande automobilisten om hun pechmelding via de app of de website te doen. Enige tijd later meldde de organisatie dat de storing voorbij was.

Oorzaak

Een storing bij T-Mobile was waarschijnlijk de oorzaak van de telefoonproblemen. Dit heeft het telecombedrijf laten weten. Volgens een woordvoerder zorgde de storing ervoor dat inkomende en uitgaande gesprekken soms niet mogelijk waren. Wat de oorzaak is van het euvel en hoe groot de impact precies was, zoekt T-Mobile nog uit.