Bevestiging: Van Drongelen maakt transfer naar Bundesliga

De 22-jarige Rick van Drongelen draagt komend voetbalseizoen het shirt van 1. FC Union Berlin. De verdediger uit Axel komt over van Hamburger SV en keert dankzij de transfer na drie seizoenen terug in de Duitse Bundesliga. Met de transfer is naar verluid 500.000 euro gemoeid.

Rick van Drongelen hier nog in het shirt van HSV (foto: ANP)

Eerder vandaag lekte in de Duitse media al uit dat Van Drongelen voor een transfer stond. Zijn nieuwe werkgever meldt op de eigen kanalen dat Van Drongelen inderdaad de overstap maakt van Hamburg naar Berlijn. "Rick is een mentaliteitsspeler die ondanks zijn jonge leeftijd al veel heeft meegemaakt. We kennen zijn kwaliteiten en kijken uit naar een zeer gemotiveerde en capabele speler'', zegt Oliver Ruhnert, directeur betaald voetbal van Union Berlin, na zijn ondertekening.

Gewenste transfer

Daarmee heeft Van Drongelen alsnog zijn gewenste transfer naar de Bundesliga te pakken. De voormalig verdediger van JVOZ en Sparta Rotterdam kwam in 2017 naar Hamburg, maar degradeerde in zijn eerste seizoen met de club naar de Tweede Bundesliga.

De afgelopen jaren slaagde HSV er tot drie keer toe niet in weer terug te keren op het hoogste niveau. Union Berlin speelt sinds 2019 in de Bundesliga en werd het afgelopen seizoen verrassend zevende. Daardoor mag Van Drongelen zich opmaken voor Europees voetbal; Union doet mee aan de nieuwe UEFA Europa Conference League.

Van Drongelen verliet in 2012 de JVOZ voor de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Zijn debuut maakte hij eind 2015 in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij met Sparta kampioen werd. In 2017 maakte hij een miljoenentransfer naar Hamburger SV. Van Drongelen speelde 95 wedstrijden namens HSV.

Over twee weken staat de eerste training voor Van Drongelen met zijn nieuwe club op de planning.

Deel dit artikel:

Reageren