Brug Sluiskil weer open na storing

De draaibrug over het Kanaal Gent-Terneuzen bij Sluiskil is weer beschikbaar voor verkeer na een urenlange storing. De weg was in beide richtingen dicht.

De Sluiskilbrug in betere tijden (foto: Omroep Zeeland)

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat was er sprake van een technische storing, omdat er een onderdeel van de brug kapot was. Dat is volgens Rijkswaterstaat inmiddels vervangen.

De brug was alleen maar open voor schepen, en dat betekent dus dat hij dicht was voor auto's.

De Sluiskilbrug is een draaibrug op de N61 tussen Terneuzen en Sluiskil die het Kanaal van Gent naar Terneuzen overspant.

Pontje Sluiskil

De pont Sluiskil die doorgaans op schooldagen 7 tot 10 uur 's ochtends vaart, bleef zolang de brug het niet deed in bedrijf voor fietsers, bromfietsers en voetgangers. Autoverkeer kon via de Sluiskiltunnel rijden.

Ook problemen Sluiskiltunnel

Maar ook diezelfde Sluiskiltunnel kampte vanochtend met problemen. Na de zuidbuis richting Gent stond een kraan met pech. De afslag richting Terneuzen (na de zuidbuis) was afgesloten. Vanwege de drukte was de zuidbuis afwisselend open en afgesloten om file in de tunnel de voorkomen.

Iets na tienen vanochtend was de kraan geborgen en het probleem opgelost. 'De zuidbuis is weer volledig beschikbaar voor het verkeer', zo werd gemeld.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
sluiskil sluiskilbrug sluisiltunnel
Deel dit artikel:

Reageren