Knappe zevende plek op NK voor Van Anrooij

Tussen de sterkste wielrensters van Nederland heeft Shirin van Anrooij uit Kapelle zich knap staande weten te houden tijdens het NK tijdrijden. De wielrenster van Trek-Segafredo werd zevende. De winst ging naar Anna van der Breggen, die voor de tweede keer nationaal kampioen tijdrijden werd.

Shirin van Anrooij op archiefbeeld (foto: Orange Pictures)

Van Anrooij, die pas bezig is aan haar eerste jaar als profwielrenster, deed voor het eerst mee aan het nationaal kampioenschap tijdrijden bij de senioren. Ze noteerde een tijd van 42 minuten en 25 seconden op het parcours van 29.6 kilometer rondom de Muur van Emmen.

Alleen Demi Vollering reed een snellere tijd op het moment dat Van Anrooij over de finish kwam. Favorieten voor de eindzege als Van der Breggen, Lucinda Brand en Annemiek van Vleuten moesten toen nog starten. Zij reden onder andere sneller dan Van Anrooij. Daardoor zakte ze naar plek zeven in het eindklassement. Van Anrooij moest uiteindelijk 2.27' toegeven op Van der Breggen.

Mannenwedstrijd

Bij de mannen stonden twee Zeeuwen aan de start. Thijs de Lange uit Kattendijke was de eerste starter van het duo. Hij haalde de finish niet en moest opgeven na de eerste ronde. Jarno Mobach uit Philippine reed erg sterk in Emmen. Zijn 38.22' was goed voor een elfde plek. Tom Dumoulin pakte de zege in 36.06'. Sebastian Langeveld reed 27 seconden langzamer en ging met het zilver aan de haal.

Beloftencategorie

Tim en Mick van Dijke reden bij de beloftencategorie het hele deelnemersveld aan gort. Mick van Dijke pakte de nationale titel, Tim werd tweede. Als je hun eindtijden vergelijkt met de senioren dan reden alleen Dumoulin en Langeveld vandaag sneller. Hoe ze dat deden kan je hier lezen.

Deel dit artikel:

Reageren