Politie vindt spoor in zaak vermoorde Colombiaan Oesterdam

De politie heeft een bestelbus in beslag genomen en hoopt dat die leidt naar een opening in de zaak van de vermoorde Colombiaan die vorig jaar bij de Oesterdam werd gevonden.

(foto: HV Zeeland)

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van 50-jarige Jose Francisco Velasquez Castillo uit Colombia vond de bus na onderzoek bij een autoverhuurbedrijf in Bergen op Zoom.

Het team vermoedt een mogelijke link tussen de bus en de dood van 'Paco'. De recherche voelde medewerkers van het bedrijf aan de tand en nam bedrijfsadministratie mee.

Gedumpt bij Oesterdam

Het slachtoffer werd op 17 oktober 2020 onderaan een steiger bij een haven aan de Oesterdam aangetroffen. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. De politie tuigde een Team Grootschalige Opsporing op om te achterhalen wat er met de man is gebeurd.

Opsporing Verzocht

Ook werd het programma Opsporing Verzocht gebruikt omdat er in eerste instantie onduidelijkheid was over de identiteit van het slachtoffer. Dankzij een tip kon die worden achterhaald.

Het team doet nog steeds onderzoek naar de zaak. De bus zal door rechercheurs van Forensische Opsporing worden onderzocht.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Oesterdam Colombiaan Paco
Deel dit artikel:

Reageren