Bedreiger Thools raadslid blijkt tegen vaccinatie

De bedreiger van raadslid Michael Schoonen van het CDA op Tholen stuurde de brief vanwege het vacciantiestandpunt van de politicus. Dat heeft Schoonen vanavond gezegd tijdens de raadsvergadering. Schoonen meldde eerder vandaag al dat hij een dreigbrief had gekregen, maar wilde toen nog niet zeggen waarom hij bedreigd werd.

(foto: Omroep Zeeland)

Schoonen ontving vorige week donderdag een anonieme brief op zijn thuisadres. "Pas op met wat u zegt mijnheer Schoonen van het CDA want we weten u te vinden," citeerde het raadslid. Schoonen gaf aan zijn mening nooit te laten beïnvloeden door wat hij noemde "dit soort absurde acties" en daarom heeft hij aangifte gedaan bij de politie.

Geen andere mening

"Als je het niet eens bent met mijn bijdragen in de raad of de commissie dan zijn er genoeg mogelijkheden om dat met mij te bespreken," zo voegde hij er aan toe. "Ik ga dan graag met iedereen op een fatsoenlijke manier in gesprek."

De CDA'er gaf aan van mening te blijven dat vaccinatie de uitweg is uit de coronacrisis, maar ook dat het iedereen vrij staat om zich te laten vaccineren of niet.

Onacceptabel

Burgemeester Sijbers zei dat iedereen bij de gemeente veilig zijn werk moet kunnen doen. "Deze raad kwalificeert de anonieme brief als ontoelaatbaar, onacceptabel en onmenselijk."

Meer over dit onderwerp:
corona dreigbrief Schoonen
Deel dit artikel:

Reageren