Jan Lamper verwelkomt op Aruba Hollandse Nieuwe én een Omroep Zeeland-luisteraar

Behalve van zijn pensioen geniet Yersekenaar Jan Lamper op Aruba van Hollandse Nieuwe en van het bezoek van een Omroep Zeeland-luisteraar.

Jan vanuit Aruba (foto: Omroep Zeeland)

De Hollandse Nieuwe is gearriveerd op Aruba. "Gisteren aangekomen met een KLM-vlucht", vertelt Lamper enthousiast. "Vanmiddag wordt het eerste vaatje officieel overhandigd en daarna ga ik er voor in de rij staan."

Vliegende mosselen

En die rij is doorgaans flink, vertelt hij. "Het is altijd enorm druk, met bijna alleen maar Nederlanders en livemuziek. Hartstikke gezellig. Binnenkort worden ook de mosselen weer ingevlogen."

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.

Jan Lamper is twee jaar geleden samen met zijn vrouw naar Aruba vertrokken. Niet om te werken maar om van het pensioen te genieten. En om hun zoon, die al vijftien jaar op het eiland woont, en kleindochter (12) vaker te zien. De droom van zijn vrouw was om daar achteraan te reizen. Jan komt oorspronkelijk uit Yerseke, maar heeft ook lang in Goes gewoond. Hij is graag en veel in zijn tuin bezig en één keer per week rijdt hij ook oudere mensen naar de dagbesteding.

Afgelopen week was er bijzonder bezoek voor Lamper en zijn gezin. Een vaste luisteraar van Omroep Zeeland kwam langs op Aruba en had van tevoren gebeld omdat haar favoriete Zeeuw in het buitenland wilde ontmoeten. "Woensdag hebben we haar het hele eiland laten zien. Hartsikke gezellig. Zo gingen we naar Baby Beach, waar Arubanen vroeger leerden zwemmen. Vroeger ging ik er tijdens vakanties ook weleens heen om iets te drinken. Maar nu zijn daar héél veel toeristen. Alleen maar huurauto's overal en zeven euro voor een biertje."

Jan Lamper stuurde een impressie van de Oranjekoorts op Aruba (foto: Jan Lamper)

Volgende week vertelt Lamper over de oranjekoorts op Aruba. Hij licht alvast een tipje van de sluier op. "Oranje leeft hier volop. Ze rijden rond met vlaggetjes en bij de cafés waar veel Nederlanders komen wordt volop gekeken."

Zeeuw in het buiteland Jan Lamper op Aruba

Meer over dit onderwerp:
ZIB Jan Lamper
Deel dit artikel:

Reageren