Koe Bertha mocht als laatste het hoofdveld van voetbalclub Kloetinge betreden

Voor voetbalclub Kloetinge gaat deze zomer een wens in vervulling. De eersteklasser krijgt een kunstgrasveld. Zaterdag werd afscheid genomen van het huidige hoofdveld, dat bekend stond als een van de slechtste velden van Zeeland.

Tijdens het afscheid mocht een speciale gast komen opdraven: koe Bertha. De club had namelijk een koeienbingo georganiseerd, waarbij Bertha een grote boodschap mocht achterlaten op het veld. Wie goed zou voorspellen waar Bertha poept, zou de bingo winnen.

Na een half uurtje wachten werd Bertha bedankt voor de eer. Ze had geen smeuïge boodschap achtergelaten. "Dit is gewoon een leuke actie", zegt voorzitter Jan-Kees de Bruine. "We halen er nog een centje mee op ook."

Voor de club komt het kunstgrasveld als geroepen. "We zijn groeiende. Met de komst van het kunstgrasveld kunnen we veel meer uren maken, zeker omdat er ook verlichting bijkomt", vertelt De Bruine. Komende week beginnen de werkzaamheden.

Tegenstanders van Kloetinge zullen ook opgelucht zijn, want het veld werd als 'dramatisch slecht' gezien volgens De Bruine.

Meer over dit onderwerp:
voetbal vv Kloetinge kunstgrasveld Bertha
Deel dit artikel:

Reageren