Goedemorgen. Langste dag, afzwaaiende pastoraal werker en Kloetingse koe

Goedemorgen. Het is vandaag de langste dag van het jaar. De zon is om 05.20 uur al opgekomen en gaat pas om 22.03 uur weer onder. Als we de zon vandaag tenminste zien, maar dat is een heel ander verhaal. Vandaag begint ook de astronomische zomer. In de Zeeuwse Kamer op de radio praten we vandaag met weercoryfee Jos Broeke over de afgelopen lente, die koud en nat begon en warm en zonnig eindigde.

Pastoraal werker Wiel Hacking zwaait af met symposium (foto: Omroep Zeeland)

De loopbaan van Wiel Hacking als pastoraal werker begon in 1984 in Terneuzen. Daarna vertrok hij naar Bergen op Zoom. De laatste veertien jaar van zijn werkzame leven keerde hij terug naar Zeeland. Daar werkte hij tot dit weekend in het Samenwerkingsverband Boven de Schelde (parochie H. Maria op Walcheren en H. Pater Damiaanparochie op De Bevelanden en Schouwen-Duiveland). Nu is Hacking met pensioen en sloot hij af met een boodschap.

Koe Bertha was de laatste bespeler van het hoofdveld van Kloetinge (foto: Omroep Zeeland)

Voor voetbalclub Kloetinge gaat deze zomer een wens in vervulling. De eersteklasser krijgt een kunstgrasveld. Zaterdag werd afscheid genomen van het huidige hoofdveld, dat bekend stond als een van de slechtste velden van Zeeland.

Tijdens het afscheid mocht een speciale gast komen opdraven: koe Bertha. De club had namelijk een koeienbingo georganiseerd, waarbij Bertha een grote boodschap mocht achterlaten op het veld. Wie goed zou voorspellen waar Bertha poept, zou de bingo winnen.

Een regenachtige dag (foto: Adri Joosse)

Het weer

Door een lang front is het vanochtend bewolkt en er zijn flinke perioden
met regen en motregen, bij een temperatuur rond 15 graden en een matige
noordoostenwind. Ook vanmiddag valt er er plaatselijk nog wat regen maar
het wordt droger en later zijn er enkele opklaringen. Het wordt een
frisse dag met maximaal 17 graden en een matige tot krachtige
noordenwind vanmiddag.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren