Nieuwe pumptrack Domburg is schot in de roos

De nieuwe pumptrack in Domburg is nog maar net open, maar blijkt nu al een succes. Op de asfaltbaan met bulten en bochten, kunnen met pompende bewegingen flinke snelheden worden behaald. Niet alleen de jongeren zijn blij, maar de Stadsraad is net zo enthousiast. De nieuwe baan is een goede aanvulling op de speelvoorzieningen in Domburg.

Het idee voor het circuit lag er al een tijdje, maar de uitvoering liet op zich wachten. De Veerse gemeenteraad vond het plan te duur, maar met behulp van sponsors is de baan er uiteindelijk toch gekomen.

Het idee voor de pumptrackbaan kwam zes jaar geleden aan het licht na interviews van de dorpsraad met kinderen van de basisschool. Volgens initiatiefnemer en stadsraadlid Senko de Witte werd daarin duidelijk dat er maar weinig speelvoorzieningen zijn voor jongeren. Een pumptrack zou een welkome aanvulling zijn op het aanbod.

Oefenen voor surfen

De fanatieke surfer en skater Fik doet trucjes met zijn step. Het circuit is voor hem een goede oefening voor het surfen. "De bulten van de baan lijken net op golven."

De baan ligt buiten de kern, waardoor niemand er last van heeft"
Senko de Witte van de Stadsraad

De pumptrack wordt ook gebruikt door Guusje en Sela. De meisjes racen met enorme snelheden over de baan. Hiervoor gingen ze altijd naar de pumptrack van een camping in Oostkapelle. Door de nieuwe baan in Domburg moeten ze niet meer vrij ver rijden. "En die baan is bovendien ook niet openbaar toegankelijk."

Binnenkort officiële opening

Volgens Senko de Witte van de Stadsraad heeft de locatie ook het voordeel dat die net buiten de kern ligt. "Niemand heeft er dus last van." Binnenkort is de officiële opening van de pumptrackbaan. De precieze datum is nog niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
Domburg Jongeren Pumptrackbaan
Deel dit artikel:

Reageren