Workshop uilenballen uitpluizen vanwege feest op 'groene school' in Terneuzen

Een open leslokaal waar kinderen bewegend kunnen leren, wilgenhutjes, een watertank van 1000 liter om regenwater mee op te vangen en een moestuin. Dat maakt onderdeel uit van het vandaag geopende groene schoolplein van basisschool de Oude Vaart in Terneuzen.

Vanwege corona kon het eerder niet gevierd worden. Dus nu de coronamaatregelen iets zijn versoepeld, wilde directeur Chris Dingemanse meteen drie feestjes in één vieren, want redenen genoeg om een feestje te organiseren.

Er zijn namelijk twee jubilea: de 12,5 jarige samenwerking met de Stichting Kinderopvang, het 40-jarige bestaan van de schoolnaam 'De Oude Vaart' én het openen van de groene schoolpleinen.

Directeur Chris Dingemanse is apetrots op het groene schoolplein (foto: Omroep Zeeland)

Dingemanse is blij met het vernieuwde plein voor de leerlingen. "De leerlingen kunnen zo één zijn met de natuur en lekker frisse lucht inademen. Het is goed voor de hersenen om bijvoorbeeld bewegend de tafels te leren. Het is effectiever en leuker."

Arman vindt het uitpluizen van uilenballen een leuke taak (foto: Omroep Zeeland)

Ook de leerlingen zijn blij met de extra bomen en planten. Maar vandaag zijn ze vooral bezig met workshops. "We gaan uilenballen uitpluizen, maar ook dansen en muziek maken", vertelt Arman uit groep 8.

Het is weer eens iets anders dan rekenen en geschiedenis en Arman vindt het gezellig om met zijn allen bezig te zijn, maar: "nog meer workshops hoeft niet hoor. Want het is al bijna tijd om naar huis te gaan."

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen schoolplein groen
Deel dit artikel:

Reageren