Leden ANWB lovend over Zeeuwse kust

Wandelen, uitwaaien en relaxen zijn voor ANWB-leden dé redenen om een bezoek te brengen aan de Zeeuwse Kust. Zeeland krijgt van de leden een 8,2, en scoort daarmee hoger dan de Noord- en Zuid-Hollandse kust. De Waddeneilanden kregen het hoogste cijfer, een 8,6.

Het onderzoek is gedaan onder 3.600 leden van de ANWB, die het afgelopen jaar de Nederlandse kust bezochten. Zij associëren Zeeland met frisse lucht, schoonheid en mooi licht. Ook zijn ze zeer tevreden over de bereikbaarheid van de kust met de auto en fiets.

Toch zijn er ook minpunten. Zo'n 30 procent geeft aan dat het te druk is. Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is voor 17 procent van de ondervraagden een minpunt. 15 procent geeft aan dat er te veel bebouwing is.

'Cadzand, alles is daar volgebouwd'

Leden zeggen in een reactie dat er niet nog meer gebouwd moet worden langs de kust. Cadzand wordt in dit aspect genoemd: "Er is niks aan, alles is daar volgebouwd. Verder niet veel voorzieningen."

De resultaten van dit onderzoek worden meegenomen in de Kustpactmonitor. Hierin wordt door overheden gestreefd naar een balans tussen de ontwikkeling van de kust en het beschermen van de kwaliteiten. Zo kunnen ze voorzieningen verbeteren en beleid maken voor toeristen.

(foto: Ria Brasser)

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Cadzand ANWB
Deel dit artikel:

Reageren