BLØF organiseert nieuw festival in het najaar: 'HIER' (maar 't is niet hier)

Nu Concert at Sea voor de tweede keer niet door kan gaan, komen de organisatie en BLØF met een nieuw festival in Rotterdam Ahoy: 'HIER'. Naast BLØF zullen ook Racoon, Suzan & Freek, Ronnie Flex, Maan en Son Mieux op het podium staan. Het festival vindt op 13 november plaats.

De bandleden van BLØF: Bas Kennis, Norman Bonink, Paskal Jakobsen en Peter Slager (foto: ANP)

"Het kwam voort uit ongeduld en frustratie", zegt bassist Peter Slager over het ontstaan van het nieuwe festival. ""Het duurt weer een jaar voordat Concert at Sea er is, kunnen we niet iets doen wat er een klein beetje op lijkt maar niet hetzelfde is?" Omdat HIER in het najaar plaatsvindt, moest het festival vanwege het weer binnen worden gehouden. De Brouwersdam was dus geen optie.

Verbinding met Rotterdam

Voor Ahoy is gekozen omdat de band een bijzondere band heeft met Rotterdam. "We hebben altijd een sterk gevoel van thuiskomen op die plek gehad. Misschien komt het ook omdat we als Zeeuwen die verbinding met Rotterdam voelen", zegt zanger Paskal Jakobsen. "We hebben grote shows door Nederland gedaan, maar er is geen grote zaal waar we vaker hebben gespeeld dan Ahoy."

Hier is ook een nummer van BLØF. De band bracht het in 2000 uit, waarna het tien weken in de Nederlandse Top 40 stond. De afgelopen jaren was het nummer ook in de Top 2000 te vinden.

"Het wordt een indoorfestival waarbij we niet alleen de zalen zelf maar ook de ruimtes eromheen gebruiken. We hebben er heel veel zin in." Tijdens het festival zijn er optredens in verschillende zalen. Daarnaast is er ook een culinair dorp met foodtrucks en terrassen. De kaartverkoop voor het festival start komende vrijdagochtend om 10.00 uur.

Meer over dit onderwerp:
BLØF festival HIER
Deel dit artikel:

Reageren