Dreigingsniveau Zeeland naar een-na-laagste niveau

Het corona-dreigingsniveau in Zeeland is verder gedaald. Op het coronadashboard van de Rijksoverheid staat Zeeland nu op 'zorgelijk' ingeschaald, het een na laagste niveau.

(foto: Omroep Zeeland)

Niveau zorgelijk betekent dat corona lastig onder controle is te krijgen, en de druk op de zorg nog steeds groot is. Twee weken geleden daalde Zeeland van 'zeer ernstig' naar 'ernstig'.

In geen enkele regio is het hoogste dreigingsniveau (zeer ernstig) nog van kracht. In vijf regio's, waaronder Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland zuid, is het dreigingsniveau nog 'ernstig'. De regio's Zaanstreek-Waterland en Groningen zijn de enige regio's in Nederland die nu op 'waakzaam' staan, het laagste dreigingsniveau.

De risicokaart van Nederland op dit moment. (foto: Rijksoverheid)

Oktober voor 't laatst

Het is voor het eerst sinds oktober vorig jaar dat Zeeland op 'zorgelijk' staat. Het enige verschil met vorig najaar is dat het aantal besmettingen toen juist toenam en het dreigingsniveau van 'waakzaam' naar 'zorgelijk' ging. Nu daalt het aantal besmettingen al langere tijd.

De dreigingsniveaus worden iedere twee weken opnieuw bepaald aan de hand van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames.

Meer over dit onderwerp:
corona Dreigingsniveau
Deel dit artikel:

Reageren