Mobiele telefoon Ichelle van de Velde gevonden

Het 'belangrijke voorwerp' dat de politie vorige week vond in het buitengebied bij Aardenburg blijkt de mobiele telefoon van Ichelle van de Velde te zijn. De 29-jarige vrouw uit Oostburg werd in december als vermist opgegeven. In februari dit jaar werd haar lichaam in een kanaal in het buitengebied bij Sluis teruggevonden.

Kaarsjes bij de winkel van Ichelle van de Velde in Oostburg (archieffoto uit maart) (foto: Omroep Zeeland)

Vorige week wilde de politie niet vertellen wat ze had gevonden, wel werd gemeld dat het voorwerp een 'nieuw licht op de zaak zou schijnen' en dat het een 'ontbrekend puzzelstukje' was. De mobiel lag in het water naast een bruggetje aan de Sara Beijtsweg bij Aardenburg, die weg loopt parallel aan de rondweg van het stadje. Op dit moment wordt nog onderzocht of er nog data uit de telefoon kunnen worden gehaald en veiliggesteld.

De vindplaats van de telefoon is niet dezelfde plek waar het lichaam van Ichelle is gevonden, hemelsbreed liggen die een kleine tien kilometer van elkaar vandaan.

Over deze zaak

Ichelle van de Velde uit Oostburg verdween half december vorig jaar. Zowel politie als vrienden en familie zochten verschillende keren tevergeefs naar haar. Op 9 februari 2021 werd een kennis van Ichelle aangehouden als verdachte. Het gaat om een 45-jarige vrouw uit Aardenburg die een winkel heeft in dezelfde straat als waar Ichelles naaiatelier gevestigd was. Daarna werd het stoffelijk overschot van Ichelle teruggevonden in het water bij Retranchement.

De verdachte zit nog steeds vast en wordt verdacht van de moord op Ichelle. De vrouw ontkent Ichelle te hebben gedood, maar heeft wel verklaard een deel van het lichaam in het kanaal te hebben gedumpt. Haar partner had een verhouding met Ichelle.

De zoekactie naar persoonlijke spullen van Ichelle van de Velde is nog niet afgesloten. Nieuwe zoekacties worden dan ook niet uitgesloten. Zo wordt nog altijd gezocht naar de rugzak van Ichelle, een groene rugzak van het merk Trapper Adventure, meldt de politie.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
mobiel Ichelle van de Velde
Deel dit artikel:

Reageren