Sport en spel in 's-Heerenhoek: 'Na zo'n periode kunnen we wel wat saamhorigheid gebruiken'

Het Beach Event in 's-Heerenhoek zorgde vanmiddag voor heel wat (bezwete) stralende gezichten. Het meerdaagse sport- en spelevenement ging vandaag van start met jongeren met en zonder een beperking.

Het is de eerste keer dat het meerdaagse evenement ook georganiseerd wordt voor jongeren met een beperking. "Wij willen een evenement organiseren voor iedereen en ook zij horen erbij", zegt één van de organisatoren, Christian Zoeteweij.

Eindelijk samen sporten

En die jongeren waren maar wat blij: "Ik ben blij dat we eindelijk samen mogen sporten", zegt deelnemer Levi terwijl hij uitgeput naar een potje voetbal staat te kijken. "Ik hou van voetbal en dit is een hele leuke dag."

Levi en Hugo zitten samen in een hockeyteam vandaag. (foto: Omroep Zeeland)

In verband met de coronamaatregelen was het nog even afwachten of het evenement door zou kunnen gaan. "Normaal gesproken deden we een half jaar over de voorbereiding, maar omdat alles nu zo onduidelijk was, hebben we afgewacht", zegt Zoeteweij. "Nu hebben we alles in een paar maandjes geregeld."

Saamhorigheid

Maar de maatregelen waren geen reden voor de organisatie om een jaartje over te slaan. "Juist nu willen we saamhorigheid creëren. Dat kan iedereen nu wel gebruiken. Er zijn veel evenementen geschrapt en wij willen het op deze manier levendig houden. Niet alleen voor 's-Heerenhoek, maar ook voor de wijde omgeving."

Jongeren met een beperking op het Beach Event in 's-Heerenhoek. (foto: Omroep Zeeland)

Volgend jaar bestaat het Beach Event tien jaar. "Voor ons een reden om het nog groter aan te pakken", zegt Zoeteweij. "Vanwege de maatregelen konden we natuurlijk nog niet alles, maar we hebben voor de komende dagen én voor volgend jaar nog van alles in petto." De afgelopen weken was er een ouderenbingo, een voetvolley, een volleybaltoernooi en een voetbaltoernooi. De laatste evenementen zijn op 2 en 3 juli.

Deel dit artikel:

Reageren