Een splinternieuwe Vlissingse boulevard en dit zijn de plannen

Grotere terrassen, meer sporttoestellen, minder ruimte voor auto's en een betere doorgang naar de binnenstad; zo moet de Vlissingse boulevard eruit komen te zien als het aan de gemeente ligt. Vanaf vandaag mogen Vlissingers op die plannen reageren.

Boulevard van Vlissingen. (foto: Hanneke JL)

De gemeente Vlissingen heeft sinds 2013 al plannen met de boulevard en die worden stap voor stap gerealiseerd. Deze plannen zijn allemaal opgenomen in de zogenoemde boulevardvisie.

Zo kwam er een strandtent op het strand bij en veranderde de fietsstrook. "Tijd voor de volgende stap", zegt wethouder Sem Stroosnijder.

In 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd met de boulevardvisie. Deze visie beschrijft plannen voor de Nolledijk, de boulevards Evertsen, Bankert en De Ruyter, de omgeving rondom de Koopmanshaven en de Groene Boulevard. De plannen moeten uiteindelijk goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

Die volgende stap heeft de gemeente opgedeeld in meerdere projecten, te beginnen bij het verkeer. "Als je een betere uitstraling wilt creëren, met bijvoorbeeld grotere terrassen en sporttoestellen, dan moet dat ten koste gaan van iets anders, zoals de autoweg."

Betere doorgang naar de binnenstad

Ook moeten er volgens Stroosnijder aan zowel de voor-, als achterkant van de gebouwen op de boulevard ingangen komen, zodat de doorstroom naar de Vlissingse binnenstad beter wordt.

Strand Vlissingen met boulevard. (foto: Omroep Zeeland)

"Op die manier willen we meer verbinding maken tussen de boulevard en de binnenstad. Dagjesmensen die nu alleen naar de boulevard gaan, zullen dan sneller ook nog even de stad ingaan."

Wel of geen auto's?

Stroosnijder denkt dat er vooral veel reacties gaan komen op de verkeersplannen van de gemeente. "Ik verwacht echt wel dat mensen met reacties komen, maar ik hoop ook dat ze met suggesties komen om de boulevard beter te maken."

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Boulevard gemeente plannen vernieuwing
Deel dit artikel:

Reageren