Goedemorgen! School dicht, klopjacht en record

Alle leerlingen van het Ostrea Lyceum in Goes blijven de komende dagen thuis. De school is dicht door het sterk oplopend aantal coronabesmettingen onder leerlingen en medewerkers. Vrijdag stond de teller al op 32. Een leraar ligt in het ziekenhuis aan de beademing. De school is zeker tot woensdag dicht.

Bij een woning in Kapelle is de verdachte aangehouden (foto: HV Zeeland)

Consternatie gisteren in Goes en Kapelle. Een man schoot in de Leeuwerikenstraat in Goes enkele knalpatronen af. Hij reed in een auto weg, maar kwam na het incident terug naar de straat. Tijdens een poging om de verdachte aan te houden zijn door de agenten en de verdachte schoten gelost.

De Zierikzeeënaar wist in een auto te ontkomen. De zoektocht, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet, eindigde uiteindelijk in Kapelle waar de man werd aangehouden.

Tim van den Broeke (tweede van links) in actie in Breda (foto: Orange Pictures)

Tim van den Broeke heeft het 41 jaar oude Zeeuwse record op de 1500 meter verbroken. De atleet uit Vlissingen was in de finale van het Nederlands kampioenschap atletiek in Breda bijna twee seconden sneller dan Henk Lindner was in 1979. In de finale van het NK was het nieuwe Zeeuwse record van Van den Broeke goed voor de negende plek. De winst ging naar Richard Douma uit Zaandam.

Met virtual reality worden de verdwenen Zwinhavens weer tot leven gebracht (foto: Omroep Zeeland / Westtoer)

Schepen passeren elkaar op de Westerschelde bij Kruiningen. (foto: Mike Weststrate, Kruiningen)

Het weer

Het is de eerste uren nevelig en lokaal ook mistig, maar er is
vanochtend ook af en toe zon. Later in de ochtend en vanmiddag komen er uit het zuiden enkele buien, en daarbij is een kleine kans op onweer. Vanavond wordt het weer droger met een paar opklaringen. Maximum vanmiddag rond 22 graden en een zwakke tot matige veranderlijke wind.

Meer over dit onderwerp:
zww zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren