John Karsten uit Holland, Michigan (USA) is erelid stadsomroeper

'Boeren, burgers en buitenlui, zegt het voort, zegt het voort'. Met deze woorden en met het luiden van een bel werd John Karsten uit Holland, Michigan (USA) benoemd tot erelid van de Eerste Vereniging van Stads- en Dorpsomroepers Nederland. Die eretitel werd hem vanmiddag toebedeeld door oud-stadsomroeper Wim de Smit van Borsele en de stadsomroeper van Philippine Marco van Avermaete.
Amerikaan uit Holland, Michigan, erelid stadsomroepers
John Karsten (83) was speciaal voor deze gelegenheid overgekomen uit Amerika, met zijn dochter. Hij werd begeleid door zijn zus en zwager uit Nederland. Karsten was in Nederland, voordat hij naar Amerika emigreerde in 1957, ook al stadsomroeper in Oldenzaal. "Toen ik in Holland, Michigan, ging wonen vroeg de regering of ik daar stadsomroeper wilde worden. Dat heb ik gedaan". Twee jaar geleden ging hij met pensioen als stadsomroeper.

Erelid-speldje

Volgens Marco van Avermaete is het erelid gegeven omdat hij al zo lang stadsomroeper was, in Nederland en Amerika. "Met dit erelidmaatschap hoef je geen contributie te betalen en ben je bij alle stadsomroepers concoursen van harte welkom. Maar ja, hij is hier voor het laatst en komt niet meer terug naar Nederland. Daarom krijgt hij ook nog een erelid-speldje toegestuurd."