Politie: aanval mes was aanleiding voor neerschieten man Vlissingen

De agent die gisteravond aan de Jozef Israëlslaan in Vlissingen een man neerschoot, werd kort daarvoor door de man aangevallen met een mes. Dat schrijft de politie in een bericht. De verdachte, een 32-jarige man uit Oost-Souburg, werd gewond naar het ziekenhuis gebracht en is daar door de politie aangehouden. De politieagent liep lichte verwondingen op.

Weg afgesloten na het schietincident (foto: HV Zeeland)

De politie meldt dat agenten een controle hielden toen de man uit Oost-Souburg naar hen toeliep en hen aanviel met een mes. De verdachte was niet betrokken bij de controle. Omdat de agent zijn dienstwapen heeft gebruikt, doet de Rijksrecherche onderzoek naar het incident.

Na het incident gingen er filmpjes rond op social media waarop te zien is hoe een man op de grond zit bij een auto en een afwerend gebaar maakt. Een agent staat op een meter of twee afstand. Daarna zijn schoten te horen en ligt de man op de straat. De politie meldt dat de beelden worden meegenomen in het onderzoek.

Ook een dag na het incident is het nog het gesprek van de dag onder buurtbewoners.

De politie zegt dat de gewonde verdachte niet levensbedreigend gewond is geraakt. Hij wordt behandeld aan zijn verwondingen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen politie 112
Deel dit artikel:

Reageren