Zeeuwse Adrienne heeft in Australië een carrièreswitch gemaakt

De Zeeuwse Adrienne lijkt van echt alle markten thuis. Afgelopen week was er een tekort aan chauffeurs die met een betonvrachtwagen moesten rijden. Adrienne stak om 22.00 uur haar hand op: 'Ik heb ook een rijbewijs!' Een dag later reed ze in alle vroegte met beton naar een project waar een brug wordt gebouwd.
Adrienne Verburg
Adrienne Verburg achter het stuur van 'haar' vrachtwagen © Adrienne Verburg
"Ik heb het enkele dagen gedaan. Het is een carrièreswitch." Het beton wordt gestort bij de brug. "Dat moet op een bepaald tijdstip bij de klant zijn, het is een strakke planning." Alleen wist Adrienne niet wat er verder van haar verwacht werd. "Ik was de tweede die aankwam. Ik wist niet wat ik moest doen, maar ze hebben me goed geholpen. Ik vond het heerlijk." Door de invalbeurt heeft Adrienne wel een achterstand in haar reguliere werk opgelopen. Met haar man runt ze een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant.
Ondertussen gaat Australië steeds verder op slot door de opmars van de deltavariant, ook wel bekend als de Indiase variant. In steeds meer staten worden maatregelen genomen. Adrienne merkt dat ook. De werklui die op haar terrein werken moeten langer blijven. "Deze miners maken langere diensten, ze kunnen niet terug naar Perth. Normaal is het twee weken werken, nu drie weken."
Luister hier naar het gesprek met Adrienne Verburg:
Adrienne reed een paar dagen op een betonvrachtwagen
Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.