Ostrea gaat weer open: 'We mogen toch hopen dat deze ellende na de zomervakantie voorbij is'

Vanaf morgen gaat het Ostrea Lyceum in Goes weer gedeeltelijk open. Het personeel is aangeslagen. Rector Eric Boerhout en zijn collega's richten zich ondanks de zorgen op het goed afronden van het schooljaar.

De lege klaslokalen van het Ostrea Lyceum worden weer gevuld (foto: Omroep Zeeland)

Op de locatie Bergweg, waar de vmbo-afdeling huist, hervat het Ostrea de lessen voor de eerste twee klassen met halve groepen. Dat is volgens Boerhout om het aantal leerlingen beperkt te houden. "De mavo-afdeling op de 's-Heer Elsdorpweg gaat weer open. De locatie aan de Fruitlaan (havo, atheneum en gymnasium) blijft de rest van deze week nog dicht."

Afdeling naar huis

Twee weken geleden sloot het Ostrea Lyceum de vmbo-afdeling vanwege het sterk opgelopen aantal besmettingen. Eerder die week werden alleen de vmbo-leerlingen uit het derde jaar naar huis gestuurd, omdat die veel in clustergroepen les krijgen. De school hoopte de besmettingen daarmee terug te dringen. Toen later die week duidelijk werd dat dit niet lukte, werd besloten de hele afdeling naar huis te sturen. Maar ook dat bleek niet afdoende; het aantal besmettingen onder leerlingen en leraren bleef oplopen.

Ziekenboeg

Met de leerlingen die een coronabesmetting opliepen gaat het naar omstandigheden goed, zegt Boerhout. "Sommigen hebben lichte klachten, anderen helemaal géén." Onder de besmette personeelsleden zijn er een aantal die er "flink beroerd" van zijn. Een docent ligt nog altijd op de intensive care.

Aangeslagen

Bestuurders en personeel zijn aangeslagen door de besmettingspiek en de gevolgen, en dat allemaal midden in de afronding van een intensief schooljaar. "We maken ons zorgen over de gezondheid van onze collega's en hopen dat het lukt om die vervelende besmettingen te laten uitdoven. Ook is er zorg over over de praktische kant van de zaak; het goed afronden van het schooljaar."

De voorbereiding op het nieuwe schooljaar verloopt volgens Boerhout volgens planning. "En we mogen toch met zijn allen hopen dat deze ellende na de zomervakantie voorbij is."

Meer over dit onderwerp:
Goes Ostrea Lyceum corona
Deel dit artikel:

Reageren