Zomerweer of niet, milieustraten gaan over op tropenrooster

Het zomerweer is nog ver te zoeken, maar om voorbereid te zijn op eventuele warme en hete dagen gaan de milieustraten vanaf vandaag over op een tropenrooster. De milieustraten gaan de komende twee maanden twee uur eerder open, maar ook twee uur eerder dicht.
Inbraak milieustraat
Omdat het vaak te warm was op de milieustraten gaan ze in de zomer twee uur eerder dicht © Omroep Zeeland
Aanleiding voor de gewijzigde openingstijden zijn de warme zomers van de afgelopen jaren. Het was daardoor vaak te warm voor de medewerkers in de milieustraten.
Om te voorkomen dat de openingstijden, afhankelijk van het weer, per dag gaan verschillen, heeft de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) ervoor gekozen de hele zomer de nieuwe openingstijden te hanteren.

Gewijzigde openingstijden

Op maandag tot en met vrijdag zijn de milieustraten tussen 08.00 en 12.30 uur en van 13.00 tot 15.00 uur open. In Zierikzee kunnen Zeeuwen een half uur eerder terecht. De milieustraat opent daar om 07.30 uur.
De openingstijden op zaterdag en in Kapelle veranderen niet. Op zaterdag blijven de milieustraten open tussen 09.00 en 15.00 uur. In Kapelle kunnen inwoners op werkdagen terecht tussen 10.00 en 12.00 uur.

Terug naar normaal

In september gaat de ZRD weer over op de reguliere openingstijden. De milieustraten gaan dan op werkdagen om 10.00 uur open en om 17.00 uur dicht.