Verkeersregelaars moeten wildparkeren in Renesse voorkomen

De gemeente Schouwen-Duiveland zet opnieuw verkeersregelaars in op de Hoogenboomlaan in Renesse. Zij moeten automobilisten erop wijzen dat parkeren niet is toegestaan.
Parkeren
Parkeren © Omroep Zeeland
De Hoogenboomlaan biedt toegang tot twee strandopgangen. Omdat er nauwelijks parkeerplaatsen zijn, parkeerden strandgangers en bezoekers van campinggasten hun auto in het verleden in de berm.
De gemeente probeerde dat twee jaar geleden onmogelijk te maken door paaltjes te plaatsen. Dat had niet het gewenste effect: mensen parkeerden hun wagen gewoon op de rijbaan waardoor de hulpdiensten er niet meer door konden.

Verboden

De gemeente heeft vorig jaar voor het eerst op stranddagen in het hoogseizoen verkeersregelaars ingezet. Zij stonden aan het begin van de Hoogenboomlaan en spraken automobilisten aan om te vertellen dat parkeren daar verboden is. De werkwijze pakte goed uit en zorgde ervoor dat de weg niet langer geblokkeerd werd.
Het college stelt de raad voor 10.000 euro uit te trekken om deze zomer opnieuw verkeersregelaars in te schakelen.
Vanaf volgend jaar moet er een structurele oplossing komen. De mogelijkheden om fysieke maatregelen te nemen zijn beperkt en daarom sluit het college een jaarlijkse inzet van verkeersregelaars niet uit.