Zeeuwse Jan maakt zich geen zorgen over naderende orkaan

Nog nooit zo vroeg in het seizoen was er een orkaan in het Caribisch gebied. Storm Elsa neemt nog toe in kracht, maar Jan Lamper maakt zich geen zorgen. "De verwachting is dat hij midden over Cuba en dan richting Florida gaat. Dus dat is goed nieuws voor ons. Ik denk dat het hier op Aruba meevalt en dat er morgen een lekker windje staat."

Jan vanuit Aruba (foto: Omroep Zeeland)

Afgelopen weekeinde was het feest op het eiland. De winnaars van de verkiezingen vierden het het hele weekend feest, vertelt Jan. "Op verkiezingsavond mochten de café's niet open, maar mensen hadden thuis hun televisieschermen buiten gezet. Dat duurde tot twee uur. En zaterdag en zondag waren overal feestactiviteiten. Er reed een stoet van twee kilometer met auto's met vlaggen over het eiland."

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.

Jan Lamper is twee jaar geleden samen met zijn vrouw naar Aruba vertrokken. Niet om te werken maar om van het pensioen te genieten. En om hun zoon, die al vijftien jaar op het eiland woont, en kleindochter (12) vaker te zien. De droom van zijn vrouw was om daar achteraan te reizen. Jan komt oorspronkelijk uit Yerseke, maar heeft ook lang in Goes gewoond. Hij is graag en veel in zijn tuin bezig en één keer per week rijdt hij ook oudere mensen naar de dagbesteding.

Luister hier naar het gesprek met Jan Lamper:

Jan Lamper vanuit Aruba

Meer over dit onderwerp:
ZIB Jan Lamper
Deel dit artikel:

Reageren