Dievegge worstelt met vrouw (51) in scootmobiel, omstanders schieten te hulp

De politie heeft gisteravond een 32-jarige vrouw uit Goes opgepakt voor een straatroof in haar woonplaats. Het slachtoffer was een 51-jarige vrouw uit Goes in een scootmobiel. Zij werd eerder die avond op straat bestolen en de dader ging ervandoor met haar mobiele telefoon.

Aanhouding vrouwelijke verdachte - archieffoto (foto: Politie West-Brabant-Zeeland)

De 51-jarige Goese werd rond 21.00 op straat aangesproken door een vrouw die om geld vroeg. Ze vertrouwde het niet en reed weg, maar haar belager ging achter haar aan. Op de Van Hertumweg reed het slachtoffer met haar scootmobiel tegen een lantaarnpaal aan, waarna haar achtervolger probeerde haar tas af te pakken.

Omstanders schoten te hulp

Er ontstond een worsteling. Meerdere omstanders schoten te hulp. Uiteindelijk koos de dader eieren voor haar geld en ging er zonder tas vandoor. Wel had ze de mobiele telefoon van het slachtoffer meegegrist.

Toen de opgeroepen agenten arriveerden, was de dader al verdwenen, maar het slachtoffer en de omstanders gaven wel een gedetailleerd signalement van de dader. De politie stelde direct een buurtonderzoek in en het spoor leidde naar een flat in de Appelstraat waar de voortvluchtige vrouw zich mogelijk had verstopt.

Gebouw doorzocht

De politie heeft het gebouw grondig doorzocht. Tijdens die zoektocht meldde de 32-jarige verdachte zich bij de agenten. Zij voldoet aan het signalement. Daarom werd zij rond 23.00 uur aangehouden. Ze zit nog vast voor verhoor. De gestolen telefoon is nog niet teruggevonden.

De politie laat op Instagram weten dat de aanhouding niet allen mogelijk werd gemaakt door het gedetailleerde signalement dat door het slachtoffer en omstanders werd verstrekt aan de agenten, maar ook door behulpzame inwoners van de wijk waar ze gevonden werd en het netwerk van de wijkagent.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Meer over dit onderwerp:
Goes politie 112 Zuid-Beveland straatroof
Deel dit artikel:

Reageren