Ambulancedienst lokt personeel met vakantiehuisje naar Terneuzen

De ambulancedienst van ZorgSaam lokt met een gratis vakantiehuisje deze zomer extra personeel naar Terneuzen. De invalkrachten komen uit het hele land, draaien in een week vier diensten, krijgen salaris en mogen met hun gezin verblijven in een huisje op een vakantiepark in Breskens. De actie is op touw gezet vanwege een tekort aan personeel in de zomervakantie.
Ambulancedienst lokt personeel met een gratis vakantiehuisje
De ambulancedienst moet in de periode van half juli tot en met half september het rooster rond zien te krijgen. Inmiddels is dat voor vijf weken gelukt. Hoofd ambulancedienst Tonny van der Ha: "Als wij iemand extra kunnen inzetten dan kan er een extra persoon van het vaste personeel op vakantie. Anders moeten we soms zeggen dat er te veel aanvragen zijn en dat iemand niet op vakantie kan."
Het idee is niet origineel. Sinds 2019 worden huisartsen al op tijdelijke basis naar Zeeland gelokt. Ook zij draaien dan diensten in de huisartsenpraktijken en krijgen een gratis vakantiehuisje aangeboden. Maar beter goed gejat dan slecht bedacht, zegt Van der Ha: "De mensen die voor ons komen werken vinden het een mooie mix van vakantie en op een andere plaats bezig zijn met je werk. Dat is erg verrijkend."