Onderhoud aan sluisdeur Krammersluizen, pleziervaart moet mogelijk langer wachten

De twee sluizen voor de pleziervaart in het Krammersluizencomplex in de Philipsdam zijn vandaag gesloten. De pleziervaart kan, op aanwijzing van patrouilleschepen van Rijkswaterstaat, gebruik maken van de sluizen voor de beroepsvaart. Maar er moet rekening worden gehouden met langere wachttijden.
Krammersluizen
De defecte sluisdeur bij het Krammersluizencomplex wordt gerepareerd © Omroep Zeeland
Hoe lang het recreatieverkeer moet wachten is afhankelijk van de drukte op het water. Rijkwaterstaat repareert een sluisdeur van de zuidelijke sluis voor de pleziervaart. De grendelinstallatie, die ervoor zorgt dat de sluis goed gesloten blijft, is defect en moet worden vervangen.
Er wordt een tijdelijke deur geplaatst waarna de sluisdeur - die zo'n tien bij tien meter beslaat - op een ponton wordt gehesen. Ook de noordelijke sluis zal daardoor tijdelijk zijn gestremd. Als de werkzaamheden vandaag zijn afgerond is de noordelijke sluis wel weer beschikbaar voor de pleziervaart.

Volgende week teruggeplaatst

De vervanging van de grendelinrichting en het schoonmaken van de sluisdeur vindt plaats op een kade bij Bruinisse en duurt een week. Volgende week donderdag wordt de sluisdeur teruggeplaatst. Ook dan zijn beide sluizen gestremd en worden vaarrecreanten doorverwezen naar de sluizen voor de beroepsvaart.