Oproep: pas op met landbouwverkeer deze zomer

Zwaai even naar een boer als hij je op de trekker tegemoet komt. En als je fietst, wacht dan even in de berm tot een landbouwvoertuig is gepasseerd. Let op graankorrels en modder die de weg glad kunnen maken.

Wegbeheerders en landbouworganisaties waarschuwen voor drukte met landbouwverkeer tijdens oogstseizoen (foto: HV Zeeland (archieffoto))

Het zijn tips van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) om ongelukken tussen landbouwverkeer en andere weggebruikers te voorkomen. De komende maanden hebben landbouwers het druk met oogsten. Gecombineerd met (recreatie)verkeer kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. De Zeeuwse wegbeheerders en landbouworganisaties doen een oproep aan die weggebruikers om op te letten.

Voorzichtig

"We zien nog te veel gevaren ontstaan op plattelandswegen tijdens het oogstseizoen. Daarom een gezamenlijke oproep namens overheid en brancheorganisaties om extra voorzichtig te zijn in de maanden juli, augustus, september en oktober", zegt gedeputeerde Harry van der Maas, die ook voorzitter is van het ROVZ in een persbericht.

Meer over dit onderwerp:
Verkeer
Deel dit artikel:

Reageren