Klaus, John en Maatje vertellen jou hun verhaal over de vergeten slag

De Slag om de Schelde is nu ook onderdeel van een fietsapp die zaterdagochtend in Vlissingen is gelanceerd. In de app over de Slag zijn drie verhalen van een bevrijder, de bezetter en een inwoner te volgen.
Slag om de Schelde
In de app zijn drie verschillende verhalen over de slag te horen © Omroep Zeeland
Tijdens de route krijg je informatie over de tank bij Westkapelle, de herdenkingsplaatsen, aanlandingsstranden en bunkers. De app is een idee van Erfgoed Groep Strijd om de Schelde. Die groep is met appontwikkelaars om de tafel gegaan om de app vorm te geven.

Vergeten slag

De Slag om de Schelde wordt ook wel de vergeten slag genoemd. In november 1944 was Walcheren het decor van hevige gevechten om Nederland te bevrijden van de Duitse bezetter. Bij de Slag om de Schelde vielen veel slachtoffers.

Verhalen

Om de strijd dichterbij mensen te brengen, horen fietsers die de app gebruiken de persoonlijke verhalen van Klaus Meier, John Foster en Maatje Gabriëlse. Fietsers kunnen één van de verhalen kiezen en stoppen dan op plaatsen die een rol speelden in de strijd.

App

Daarnaast zijn in de app allerlei historische foto's toegevoegd, maar ook filmmateriaal en kaarten die een overzicht geven van wat er zich toen heeft afgespeeld. Zo krijg je onder meer verhalen over de aanlandingsstranden, de bunkers, de tank bij Westkapelle, maar ook over omgekomen militairen. De app is gratis te downloaden