Tourjournaal: Entrecôte Hoogerland

Jeroen Wielaert, oud-verslaggever van Radio Tour de France, is nog steeds dol op de Tour. En ook op Zeeland. Die twee liefdes combineert hij dit jaar: een dagelijks Tourdagboek op Omroep Zeeland.

Jeroen over de Tour (foto: Omroep Zeeland)

Het is vandaag tien jaar geleden, 10 juli 2011. De etappe Issoire Saint-Flour. Heel erg schrikken. Ook bij ons was de consternatie groot bij het kijken naar een kopgroep met Juan Antonio Flecha en Johnny Hoogerland uit Yerseke en wat er toen gebeurde met die twee.

De benen van Johnny Hoogerland na zijn beroemde valpartij in het prikkeldraad. (foto: ANP)

Eindeloos is het herhaald, met steeds die kreten van verbazing. Die auto die voorbij komt en de twee renners omver reed. Hoogerland die werd gelanceerd, de fiets ordeloos door de lucht vliegend en dan de dan 28-jarige Zeeuw die vol in het prikkeldraad bleef hangen. De foto was bloederig, een beeld uit een slagerij, entrecôte Hoogerland.

Strijdlustigste

Met Flecha kreeg Hoogerland de prijs van de strijdlustigste renner van de dag. In het ziekenhuis waren 33 hechtingen nodig. Johnny's eerste reactie was typisch Johnny: 'Na de rustdag gaan we gewoon weer fietsen. Een Zeeuw krijg je er niet zo snel onder.'

Het gesteggel over een schikking vergde een paar jaar, tot november 2014.

Hoogerland in het prikkeldraad

Meer over dit onderwerp:
Tour de France Jeroen Wielaert Tourjournaal
Deel dit artikel:

Reageren