Zorgen om slechte staat van tank op de dijk van Westkapelle

Zorgen om de staat van deze historische tank op de dijk van Westkapelle
Zorgen om de staat van deze historische tank op de dijk van Westkapelle © Patrick de Bot
Op Facebook heeft de stichting een serie foto's gedeeld van de tank. De foto's zijn gemaakt door inwoner Marcel van Hoepen. "Ik heb een emotionele band met de tank. Als kleine jongen speelde ik er in. Aan de onderkant zit een gat, waardoor je in de tank kunt klimmen. Ik heb er mooie herinneringen aan."

Gedeeld op Facebook

De stichting heeft de foto's van Marcel gedeeld in de hoop dat de gemeente Veere in actie schiet om het historische legervoertuig te redden.
Volgens Mieke Roelse van de stichting is het namelijk een zaak voor de gemeente. Al maakt de stichting zich ook zorgen om de staat van de tank. "Het is bijna geen tank meer. Het is een grote prullenbak geworden. Alles is versleten. Door het zoute water en de wind is het ding helemaal verroest."

Reactie gemeente

Volgens Roelse is het bericht op de sociale media 'ontploft'. "Er zijn heel veel reacties binnengekomen van inwoners die graag willen helpen. De gemeente heeft de foto's ook gezien en heeft al gereageerd ermee bezig te zijn." De gemeente onderzoekt momenteel of er iets gedaan kan worden om de tank op te knappen. Wie dat dan eventueel kan doen en wat dat zou gaan kosten is nog niet duidelijk. De gemeente benadrukt wel dat ze de tank als cultureel erfgoed wil behouden.
De tank op de dijk van Westkapelle is een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. Volgens Roelse is de tank voor inwoners van Westkapelle een belangrijk monument.