Zeeuwse tieners op priklocaties: 'Beetje bang voor de naald, maar wel heel blij met de vaccinatie'

Zeeuwse jongeren van 12 tot en met 17 jaar, die vandaag aan de beurt zijn voor een vaccinatieprik, vinden het vooral spannend. "Ik vind het spannend, want ik ben best wel bang voor prikken, maar het is wel heel goed dat ook wij ons nu kunnen vaccineren", zegt Abigail Maat (13) uit Goes, die met een prikoproep in haar handen in de rij staat.

Volgens de GGD is het noodzakelijk dat jongeren zich laten inenten, omdat het aantal besmettingen in die leeftijdscategorie blijft oplopen.

Prikstraten in Zeeland blijven door de extra oproep aan deze leeftijdsgroep langer open. De jongeren die naar de priklocatie in de Zeelandhallen in Goes komen, staan uiteraard achter de vaccinatie die ze gaan krijgen: "Ik heb nooit iets tegen vaccinatie gehad en ik vind dit heel goed dat we dit doen want alleen op deze manier kunnen we corona bestrijden", zegt Jordy Bandsma (16).

Jordy Bandsma (16) laat zich graag vaccineren: 'Ik vind dat iedereen dat moet doen' (foto: Omroep Zeeland)

Ook Zsa Zsa Hendriks (16) gaat een prik halen: "Mijn vader en moeder hebben hem ook genomen dus ik doe het ook." Wel is ze zich bewust van het feit dat sommige leeftijdsgenoten tegen vaccineren zijn. "Een vriend van mij gaat het niet doen omdat hij er niet in gelooft en dat respecteer ik."

GGD

De GGD benadrukt het belang van vaccinatie: ook tieners kunnen corona oplopen en zij kunnen de infectie verspreiden. "Jongeren worden nauwelijks ziek van corona, maar ze kunnen het wel oplopen en langer last van houden, wij noemen dat 'Long Covid'. Daarnaast hebben de jongeren veel last van de coronamaatregelen en als ze zich laten vaccineren, dan verminderen ze de kans om elkaar en anderen te besmetten", zegt Fleur Groenendijk, arts bij de GGD.

Meer over dit onderwerp:
Goes Zeeland Jongeren Corona Vaccinatie Tieners
Deel dit artikel:

Reageren