Zeeuwse Evelien ruilt Oostenrijkse bergen in voor 'strandfeeling' aan het Gardameer

"Het warme zuidelijke is toch wel weer even anders dan de bergen", zegt de Zeeuwse Evelien vanuit haar vakantieadres aan het Gardameer. Evelien woont in Oostenrijk, maar waagde het toch, ondanks de oplopende coronabesmettingen, om een weekje op vakantie te gaan.

Evelien vanuit Oostenrijk (foto: Omroep Zeeland)

"Iemand had om mijn Facebookpagina gezien dat wij, zoals ieder jaar, aan het Gardameer zaten. Hij zei: 'nou, wij zijn bang, dus wij hebben weer geannuleerd.'" Toch is er weinig te merken van angst bij toeristen voor het coronavirus op Eveliens vakantieadres. "Het zit hier helemaal vol met toeristen. En wat ons vooral opviel: enorm veel Denen!"

Het uitzicht van de Zeeuwse Evelien: dit maal niet in Oostenrijk, maar in Italiƫ. (foto: Evelien, Zeeuw in het buitenland)

Dat het druk is met toeristen rondom het Gardameer in Italië, was vooral gisterenavond te merken. "Alle terrassen zaten vol met voetbalkijkers. Ik hoorde ze helemaal schreeuwen bij mijn caravan, een paar honderd meter verderop. En vandaag gaat iedereen weer terug naar de orde van de dag: zwemmen, peddelen en vakantievieren."

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont en vertelt over de dingen die hij of zij daar beleeft. Evelien Thielen is tien jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.

Luister hieronder hoe Evelien haar vakantie beleeft:

Adrienne over haar twee examens deze week

Meer over dit onderwerp:
Zeeuw in het buitenland Evelien Gardameer
Deel dit artikel:

Reageren