Horecagroothandel verhuist naar Zierikzee

Bidfood uit Burgh-Haamstede verhuist naar Zierikzee. De horecagroothandel heeft 13.000 vierkante meter grond gekocht aan de voet van de Zeelandbrug. Daar verrijst een nieuwe, grotere locatie voor het bedrijf: twee en een half keer zo groot als de huidige vestiging.

Groothandel verhuist naar Zierikzee (foto: Omroep Zeeland)

Het bedrijf zit al 31 jaar op de Roterij, een industrieterrein dat tegen Haamstede aanligt. "Wij groeien daar echt uit ons jasje," legt vestigingsmanager Jaap Kloosterman uit. "We kunnen er onze vrachtwagens nauwelijks kwijt en voor onze klanten is het ook slecht parkeren."

Brandstof

Bidfood, dat deel uitmaakt van een landelijke keten, levert versproducten aan de horeca. "Ons verzorgingsgebied ligt tussen Goeree, Zeeuws-Vlaanderen en Bergen op Zoom", zegt Kloosterman. "Als je vanuit Zierikzee naar klanten rijdt, scheelt dat toch behoorlijk in de brandstof."

Het nieuwe bedrijfsgebouw in Zierikzee gaat naar verwachting in november volgend jaar open. Nu werken er nog zeventig werknemers bij het bedrijf. Kloosterman denkt dat het bedrijf over vijf à zes jaar zo'n 110 medewerkers telt.

Ook de buren op de Roterij blijven groeien. Het bedrijf Vitro Plus dat varens kweekt, wil op het huidige parkeerterrein van Bidfood een nieuwe loods gaan bouwen.

Meer over dit onderwerp:
Bidfood horecagroothandel
Deel dit artikel:

Reageren