Voorarrest man die agent met mes aanviel verlengd

De 32-jarige man uit Oost-Souburg die twee weken geleden een agent aanviel met een mes, blijft voorlopig vastzitten. Zijn voorarrest is verlengd met negentig dagen. De agent zag zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken bij het incident aan de Jozef Israëlslaan in Vlissingen. De verdachte raakte niet levensbedreigend gewond, maar werd wel naar het ziekenhuis gebracht.

Weg afgesloten na het schietincident (foto: HV Zeeland)

De agenten waren bezig met de controle van een persoon toen de man uit Oost-Souburg naar hen toeliep en een van de agenten aanviel met een mes. De Souburger was niet betrokken bij de controle. De politieagent liep lichte verwondingen op.

Filmpjes op social media

Na het incident gingen er filmpjes rond op social media waarop te zien is hoe een man op de grond zit bij een auto en een afwerend gebaar maakt. Een agent staat op een meter of twee afstand. Daarna zijn schoten te horen en ligt de man op de straat. De politie neemt de beelden mee in het onderzoek.

Na de schoten ligt de man op straat (foto: Omroep Zeeland)

Omdat de agent zijn vuurwapen heeft gebruikt, onderzoekt de Rijksrecherche het incident. Daarbij wordt beoordeeld of het vuurwapengebruik van de agent rechtmatig was. Het Openbaar Ministerie laat weten dat er nog niets over dat onderzoek te melden is.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen politie schietincident
Deel dit artikel:

Reageren