Hulster televisiesterren in de maak: eindmusicals basisschoolleerlingen uitgezonden op tv

Boos omdat je vanwege de coronamaatregelen niet trots in het publiek kunt zitten bij de eindmusical van een basisschoolleerling in jouw familie? In Hulst hebben basisscholen daar iets op bedacht. Omroep Hulst zendt vanaf vrijdag de musicals en afscheidsfeesten uit op televisie.

Omroep Hulst zendt vanaf vrijdag eindmusicals en afscheidsfeesten uit van de groepen 8 van 14 basisscholen in Hulst. (foto: ANP)

Normaal gesproken, zonder de coronamaatregelen, worden eindmusicals in de gymzalen of aula's van scholen gehouden. Maar, omdat er niet te veel mensen in één ruimte mogen zijn, zouden de musicals niet door kunnen gaan.

"Wij hebben een platform, dus waarom zouden we de leerlingen niet een handje helpen", zegt Saskia de Kind, redacteur bij Omroep Hulst. "De leerlingen vinden het heel spannend en superleuk."

"We gaan elf uitzendingen verzorgen", zegt De Kind. "Ik heb zelf een kleinzoon in groep 8 en een juf in de familie, dus we wilden heel graag iets leuks bedenken voor de leerlingen van groep 8."

Elke dag optredens

Veertien basisscholen doen mee met de televisie-uitzendingen. Elke dag worden er een of twee optredens twee keer uitgezonden, tot en met vrijdag 23 juli. Dan beginnen de zomervakanties.

Meer over dit onderwerp:
basisschool Omroep Hulst groep 8 eindmusicals
Deel dit artikel:

Reageren