Deze opmerkelijke en grappige reviews krijgen Zeeuwse plaatsen op Google

De kerncentrale, gevangenis Torentijd, het politiebureau, een brug en zelfs een openbaar toilet. Het zijn plekken op Google Maps waar allerlei reviews worden achtergelaten. Daar zitten serieuze reacties tussen, maar ook grapjassen kunnen hun lol niet op en laten reviews achter die je met een korreltje zout kunt nemen. Dat levert dit overzicht van opmerkelijke reacties op Google op.

Wat zijn Google reviews?

Gebruikers van Google hebben de mogelijkheid plaatsen te beoordelen met een bepaald aantal sterren, van 1 tot 5. Daarnaast kunnen gebruikers aangeven waarom zij tot die beoordeling zijn gekomen. Vooral plaatsen als winkels, restaurants en hotels krijgen te maken met die beoordelingen, maar ook bij andere organisaties en openbare plaatsen laten mensen een review achter. Al moet je die niet altijd even serieus nemen.

Kerncentrale Borssele

We beginnen ons rondje langs Zeeuwse plekken bij de kerncentrale in Borssele. Voor -en tegenstanders gebruiken de plek om hun mening over kernenergie te ventileren. Lang niet iedere reactie die bij de kerncentrale wordt achtergelaten, hoeft serieus genomen te worden. Iemand vergelijkt de plek bijvoorbeeld met een attractiepark en een ander laat zelfs geloven er overnacht te hebben.
Swipe hieronder door verschillende reviews.

Gevangenis Torentijd

Van de kerncentrale in Borssele gaan we naar gevangenis Torentijd in Middelburg. 'Oud-gevangenen' laten weten wat ze van hun verblijf vonden. Of die mensen ook echt in de cel hebben gezeten, daar kun je je vraagtekens bij zetten. Op Google worden de douches beoordeeld en iemand anders hoopt dat door middel van een review een goede bekende vrij wordt gelaten.

Politiebureaus

Bij politiebureaus zijn vergelijkbare reviews te vinden. Iemand die beweert vast te hebben gezeten vergelijkt het bureau met een escaperoom. En ook de politiecellen worden beoordeeld. Er is zelfs iemand die zegt daar terug te willen komen.

Scholen

Wie nog twijfelt over de keuze van een middelbare school, zou ook de recensies kunnen raadplegen. Vraag is wel of je er iets aan hebt, want waarschijnlijk hoef je niet ieder verhaal even serieus te nemen.

Sluiskilbrug

Je kent het vast wel: een brug die vlak voor je neus opengaat. En je was nog zo op tijd. Bij veel bruggen is het een kwestie van even geduld hebben. Maar wie voor de Sluiskilbrug komt te staan, moet wat meer tijd uittrekken. Er is dan ook genoeg tijd om de brug te beoordelen. Iemand geeft de brug één ster, want "sta al een tijdje te wachten". Maar een ander belicht juist het positieve: "Het is wel aardig dat hij ook weer dichtgaat."

Openbaar toilet

Zelfs als je een grote boodschap hebt gedaan op een openbaar toilet kun je aangeven hoe lekker je hebt gezeten. En na het lezen deze tip, bedenk je je misschien ook goed wat je met je laatste muntgeld doet.
Google recensie wc
Bedenk goed wat je met je laatste muntgeld doet. © Google

Michiel de Ruyter

Ook het standbeeld van Michiel de Ruyter op de boulevard in Vlissingen wordt beoordeeld. Iemand vindt het maar een saai beeld. Een andere voorbijganger vindt het jammer dat het beeld wit is in plaats van groen.
Ben je zelf een opmerkelijke review op Google Maps tegengekomen? Laat het ons weten via WhatsApp: 06-53 28 98 68.