Pillen, speed en henneptoppen gevonden bij controle honderden opslagboxen

In boxen van een opslaglocatie in Middelburg zijn hard- en softdrugs gevonden. Het gaat om onder andere pillen, speed, GHB en henneptoppen. De drugs zijn op 29 juni aangetroffen, maar de gemeente en de politie maken de vondst nu pas bekend omdat er nog onderzoek werd gedaan.
Henneptoppen
Henneptoppen (archieffoto) © ANP
De drugs werden gevonden bij een controle van de gemeente in samenwerking met de politie en branchevereniging NSSA, dat de belangen van mini-opslagbedrijven vertegenwoordigt. Met hulp van speurhonden werden 460 boxen gecontroleerd. In twee boxen werden de verboden middelen aangetroffen.

83 kilo henneptoppen

In de ene box werden driehonderd pillen, twee anderhalve literflessen GHB en 450 gram speed gevonden. In de andere box werd 83 kilo aan henneptoppen, negen kilo hasj en 71 kilo cafeïne, dat gebruikt wordt als versnijdingsmiddel, gevonden.
Volgens de gemeente worden opslaglocaties vaker op een verkeerde manier gebruikt. Verhuurders weten niet altijd wat zich precies in de boxen afspeelt. De gemeente Middelburg waarschuwt daarom dat het verhuren van opslagboxen gevaarlijke situaties op kan leveren. "Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van buurpanden."

Meer controles

De gemeente meldt dat deze actie onderdeel is van een bredere aanpak van opslaglocaties. Op verschillende locaties in Zuid-Nederland worden controles gehouden door gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie, in samenwerking met branchevereniging NSSA.