Slecht weer, maar het overdekte zwembad in Oostburg blijft deze zomer dicht

Het slechte weer van de afgelopen weken ten spijt, gaat het overdekte zwembad in Oostburg deze zomervakantie niet open. Voor een middagje zwemmen zijn inwoners en toeristen in West-Zeeuws-Vlaanderen aangewezen op het openluchtzwembad in Aardenburg, in een van de recreatieparken aan de kust óf de zee.
Zwembad De Eenhoorn
Zwembad De Eenhoorn in Oostburg © Sportcomplex De Eenhoorn
Gemeenteraadslid Conny Tanghe van Nieuw Gemeentebelang had dit voorjaar geïnformeerd of het zwembad in Oostburg, onderdeel van sportcomplex De Eenhoorn, in de zomer niet gewoon open kon blijven. Zij krijgt veel signalen van inwoners dat er behoefte is aan zo'n slechtweervoorziening. Ze snapt dat er ook een nadeel aan kleeft, want bij mooi weer gaat er geen kip naar een overdekt zwembad, maar het zou een mooie geste zijn naar de bevolking toe, meent ze.
Wethouder Rian de Feijter geeft aan dat dit niet mogelijk is omdat in de zomervakantie het water uit het zwembad wordt gehaald en zowel de sporthal als het zwembad helemaal worden schoongemaakt. Daarna hebben de medewerkers zelf vakantie.

Drie mooie zomers op rij

Uit gesprekken met de uitbater blijkt dat het financieel lastig wordt om het zwembad voor de volgende zomers wel open te houden. De Feijter: "We hebben nu drie mooie zomers op een rij gehad, dan zou het niet druk zijn." Verder speelt volgens de wethouder ook mee dat veel recreatieparken aan de kust een eigen binnenzwembad hebben en toeristen daar terechtkunnen.
Daar hebben de inwoners niets aan, beseft ze. Die moeten naar het strand of naar het zwembad in Aardenburg. Ze beloofde dat de openstelling van De Eenhoorn haar aandacht houdt. De gemeente bekijkt samen met de exploitant welke mogelijkheden er zijn om na de zomer meer kinderen te laten zwemmen.