Tiny houses in Vogelwaarde moet bewoners voorbereiden op zelfstandig wonen

Vandaag vond symbolisch het startsein plaats voor het plaatsen van vijf tiny houses op het terrein van Hoeve La Salette in Vogelwaarde. Op een grasveld komen vijf vrijstaande woningen. De huisjes zijn bedoeld voor een éénpersoonshuishouden. De bewoner leert in twee jaar tijd zelfstandig te wonen om terug te kunnen keren naar de maatschappij.

Plattegrond van een tiny house voor La Salette (foto: Omroep Zeeland)

Roderik Bin, regiomanager van het Leger des Heils waar La Salette onderdeel van is: "De bewoners kunnen zelfstandig wonen, maar met nog gedeeltelijk toezicht en begeleiding vanuit het Leger des Heils. De tiny houses zijn bedoeld voor mensen die nu in de groepswoning hier verblijven en die zich gaan voorbereiden om weer zelfstandig te gaan wonen in de samenleving."

Op weg helpen

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is een van de initiatiefnemers van dit project. Directeur Ralph van Dijk: "Wij vinden het als organisatie belangrijk dat we mensen op weg kunnen helpen naar een nieuwe wooncarrière."

De bouw van de tiny houses is een initiatief van het Leger des Heils, de gemeente Hulst en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Vlaander Prefab BV ontwikkelde de tiny houses. Inmiddels is gestart met de bouw er van in de prefabhal in Axel. Het zijn complete huisjes van ca 40 m2 voor een één persoonshuishouden, en bestaat uit een hal, keuken, woonkamer, slaapkamer en een badkamer. Daarnaast hebben de huisjes en eigen buitenberging.

Deel dit artikel:

Reageren