Middelburg wil regels voor toeristen die overnachten in gewone woningen

Middelburg wil regels opstellen voor het verhuren van gewone woningen als vakantiehuis. Vooral het parkeren door toeristen in de binnenstad levert overlast op, zegt de gemeente. De ruimte in het centrum is volgens de gemeente al krap en daarom wordt er beleid gemaakt. Daarvoor vraagt de gemeente inbreng van inwoners.

(foto: Felix Antheunisse)

Steeds meer toeristen overnachten in een gewoon woonhuis in de binnenstad. Via sites zoals Airbnb, Booking en HomeAway worden deze overnachtingsplekken vaker geboekt, waardoor er ook meer wordt geparkeerd in het centrum. De gemeente krijgt regelmatig klachten van bewoners dat dit overlast veroorzaakt.

De gemeente zoekt Middelburgers die mee willen praten over dit onderwerp. Niet alleen inwoners en ondernemers van de binnenstad zijn uitgenodigd, maar ook van andere wijken. Volgens de gemeente is het centrum van alle Middelburgers en daarom mag iedereen meepraten.

Nieuw beleid

Het nieuw te vormen beleid gaat niet over hotels of B&B's. Regels voor deze voorzieningen zijn al vastgelegd in het bestemmingsplan, waardoor er op dat gebied niets gaat veranderen.

Bewoners die mee willen praten kunnen zich aanmelden via doemee.middelburgers.nl. Met de inbreng van bewoners kan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad nieuw beleid ontwikkelingen.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren toerisme gemeente parkeren
Deel dit artikel:

Reageren