Foodtruckfestival De Veste gaat wel door, alleen dansen gaat niet

Het was even spannend maar Festival de Veste in Goes gaat dit weekend wel door. Het foodtruckfestival van drie dagen heeft wel te maken met strenge regels. Daardoor is het geen uitbundig feest, zoals in andere jaren.

(foto: Omroep Zeeland)

Bezoekers van Festival De Veste moeten zich houden aan extra maatregelen. Een zitplaats is verplicht en het terrein is omheind met hekken. "Dansen gaat dus niet", vertelt organisator Tammy Groosman-Scholten. "Al mag het wel op je eigen plekje."

Er is daardoor ook alleen achtergrondmuziek. Er zijn wel artiesten, maar die spelen rustige muziek. Dat is anders dan vorige jaren, omdat het 's avonds regelmatig een groot feest was.

Niet bang voor coronahaard

De afgelopen weken bleken festivals coronahaarden. Daar is Groosman-Scholten niet bang voor. Ze ziet dat bezoekers zicht aan de regels houden. "Natuurlijk is er van alles aan de hand dat ontken ik ook niet. Maar ik denk dat het wel goed gaat komen."

Door de extra kosten is het festival dit jaar niet gratis. Groosman-Scholten: "We hebben flink moeten investeren in meubilair, hekken en beveiliging. Het is niet anders, maar bezoekers snappen het."

Festival De Veste startte vrijdag en duurt nog tot en met zondag. Op het terrein langs de Veste in het centrum van Goes staat tientallen foodtrucks en dranktentjes.

Meer over dit onderwerp:
Goes Zuid-Beveland Festival De Veste
Deel dit artikel:

Reageren