Man met alarmpistool aangehouden in Terneuzen

Een 28-jarige man uit Mijdrecht is vanochtend in Terneuzen aangehouden omdat hij een alarmpistool bij zich had. De man is meegenomen naar het bureau en wordt vanmiddag verhoord.

Twee neppe wapens: een luchtdrukwapen en een alarmpistool (foto: Politieteam Walcheren)

De man reed rond 01.30 uur op zijn elektrische step door de Rooseveltlaan, toen de politie hem staande hield voor controle. Daar controleerde de politie zijn tas en troffen ze twee zakjes hennep aan. De man gaf zelf aan dat hij ook een pistool bij zich had.

Na onderzoek op het politiebureau bleek het niet om een echt pistool te gaan, maar om een zogenoemd alarmpistool, geladen met knalpatronen.

Een alarmpistool lijkt op een echt pistool, maar vuurt geen kogels af. Wel geeft het 'neppistool' een luide knal, dat lijkt op een echt pistoolschot. Een alarmpistool wordt vaak gebruikt voor filmproducties, het verjagen van vogels en soms als startpistool bij sportwedstrijden.

In Nederland zijn alarmpistolen alleen toegestaan en vrij verkrijgbaar als ze zijn voorzien van een dichte, vierkante en verkorte loop, waarbij de ligplaats van de "losse flodders" en de gasuitlaat loodrecht staan op de loop. De knalpatronen mogen niet groter zijn dan kaliber 6mm.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland politie Terneuzen alarmpistool
Deel dit artikel:

Reageren