Mondkapje in Adrz wordt weer verplicht

Het wordt weer verplicht om mondkapjes te dragen bij een bezoek aan de ziekenhuizen van Adrz. Het ziekenhuis doet dit omdat de coronabesmettingen in hoog tempo oplopen en het lastig is om de anderhalve meter te handhaven. De mondkapjesplicht gaat in vanaf morgen.

De mondkapjesplicht gaat in vanaf woensdag 21 juli (foto: ANP)

Vooral in de gangen en bij de poliklinieken kan de afstand tussen patiënten, bezoekers en ziekenhuispersoneel moeilijk gehandhaafd worden. Adrz hoopt met deze maatregelen verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregel is ook voor alle medewerkers van de ziekenhuizen.

Naast het dragen van een mondkapje gelden er in het Adrz nog een aantal maatregelen. In de wachtruimtes geldt vanaf morgen weer een maximum aantal personen en mag er per patiënt maar één begeleider mee. Bij kinderen onder de 12 mogen twee mensen mee.

Bezoekregels

Per patiënt zijn per dag maximaal twee bezoekers toegestaan. Uitzonderingen hierop mogen alleen als er toestemming is van de hoofdbehandelaar van de patiënt.

Bij de ziekenhuizen van ZorgSaam volgen ze vooralsnog het landelijk beleid omtrent de mondkapjesplicht. Dat betekent dat alleen zorgmedewerkers die binnen anderhalve meter van patiënten moeten komen een mondkapje moeten dragen. Donderdag staat de mondkapjesplicht wel genoteerd als agendapunt.

Meer over dit onderwerp:
Adrz Mondkapje
Deel dit artikel:

Reageren