Corona zit aanleg van onderwaterbos in de weg

De aanleg van een onderwaterbos in de Grevelingen loopt vertraging op. De aannemer kan niet aan het benodigde zeegras komen. Het gras groeit in een fjord in Noord-Denemarken, maar vanwege de coronarestricties kan het niet worden vervoerd.
Onderwaterbos Grevelingen
Piet van Loon zou de boswachter worden van het eerste onderwaterbos ter wereld © Omroep Zeeland
De werkzaamheden zouden begin deze maand van start gaan. Bij natuurgebied de Kabbelaarsbank komen op de bodem van het Grevelingenmeer boomstronken en oesterriffen te liggen en moet zeegras van twee meter hoog gaan groeien.
Verspreid over het land zijn er zogeheten tiny forests, vaak ter grootte van een tennisbaan, die scholen gebruiken voor natuurlessen aan leerlingen. Het bos bij de Kabbelaarsbank zou de eerste onderwatervariant worden. Het krijgt niet alleen een educatieve functie maar kan ook bijdragen aan de waterkwaliteit.

Geen idee

Het project is een initiatief van Rijkwaterstaat, het Instituut voor Natuureducatie en Stadsbosbeheer. Boswachter Piet van Loon zegt geen idee te hebben wanneer het zeegras onze kant op komt en kan worden geplant op de bodem van het Grevelingenmeer. Hij gaat er nog wel vanuit dat het onderwaterbos dit najaar gereed zal zijn.