Medicijnregistratie in Kapelle voortaan via tablet: 'De dominee heeft ook zo'n ding'

Voor mevrouw Schouwenaar is het nog even wennen. Zowel de uitgifte als de registratie van haar medicijnen wordt door de verpleegkundigen niet meer op papier vastgelegd, maar ingevoerd op een tablet. Sinds vorige maand loopt er een proef in een verpleeghuis van Cederhof in Kapelle en vanaf september zullen de medicatiezaken van alle cliënten van de zorginstelling met een tablet geregeld worden.
Medicijnregistratie in Kapelle voortaan via tablet
Hoewel ze nog helder van geest is, zal het de tijd van mevrouw Schouwenaar wel duren. "Hoe heten die dingen ook alweer? De dominee heeft ook zo'n ding. Hij leest zijn preek daarop voor."

Fouten verminderen

Om met de app te kunnen werken is er een goede samenwerking nodig met de twee huisartsen in het dorp. Beleidsmedewerker Nikki Ganseman: "Het ging best makkelijk om die samenwerking tot stand te brengen. Het grote voordeel van de applicatie is dat het de foutkans verkleint. Bij een fout op papier moesten er direct nieuwe lijsten komen en dat was niet altijd haalbaar. En als er wijzigingen waren, werd het erbij geschreven en dat verhoogt de foutkans. Op een tablet kun je het direct aanpassen."
Verpleegkundigen enthousiast over nieuwe werkwijze
De reacties van de verpleegkundigen die met het systeem werken zijn lovend. Verpleegkundige Brian Matthijsse: "De foutmarge wordt kleiner en het is ook iets gemakkelijker werken voor ons." En hoewel dit soort ontwikkelingen aan mevrouw Schouwenaar voorbij gaan, vertrouwt ze de verpleegkundigen wel met die moderne apparatuur. "Ik hoop dat het goed gaat. Dat moet ze toch wel lukken?"