Basisschool sluit vanwege corona: 'Het schooljaar was net een week te lang'

Basisschool De Statie in Sas van Gent is dicht vanwege corona. Het aantal covid-gevallen loopt op en de school wil verdere besmettingen voorkomen. "We hebben besloten geen onnodige risico's te nemen, zo een paar dagen voor de vakantie", zegt directeur Sander Capello. Kinderen krijgen weer thuisonderwijs en worden uitgenodigd hun rapport op veilige afstand in ontvangst te nemen.

Een leeg klaslokaal (archieffoto) (foto: ANP)

Hoe hoog het aantal besmettingen op de school is, wil de directeur niet zeggen. "Het gaat om een preventieve maatregel die we uit voorzorg hebben genomen, niet vanwege heel veel besmettingen. We willen geen onnodige risico's nemen. Je moet het verantwoord kunnen organiseren, daar was geen sprake meer van."

En dus krijgen de kinderen de laatste paar dagen voor hun vakantie toch weer thuisonderwijs. Normaal zouden ze donderdag hun laatste schooldag gehad hebben. "We hadden het graag anders gezien", zegt Capello. "Het is heel lang goed gegaan hier, helaas is het schooljaar net een week te lang." De school is nog wel geopend voor noodopvang.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Sas van Gent basisschool school De Statie
Deel dit artikel:

Reageren