Risiconiveau Zeeland stijgt vanwege oplopende coronabesmettingen

Het risiconiveau voor het coronavirus in Zeeland is omhoog. De provincie stond als enige regio in Nederland nog op 'zorgelijk', dat wordt vanwege oplopende coronabesmettingen opgeschaald naar 'ernstig' het op één na hoogste risiconiveau. Daarmee doet Zeeland het, samen met Drenthe, beter dan de rest van Nederland. De rest van het land staat nu op het hoogste risiconiveau.

Behalve Zeeland en Drenthe hebben alle regio's van het land het hoogste risiconiveau (foto: Rijksoverheid)

Tot vandaag gold het hoogste risiconiveau, 'zeer ernstig' al in elf regio's, waaronder grote delen van Zuid-Holland, het zuiden van Noord-Holland, Midden- en West-Brabant, Twente en Groningen. Vandaag stelde de overheid de coronakaart opnieuw vast.

Het bepalen van risiconiveaus

Nederland telt vier risiconiveaus voor het coronavirus. Van laag naar hoog zijn dat waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig. Het risiconiveau wordt bepaald op basis van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal inwoners.

Tien van de twaalf provincies staan nu volledig op 'zeer ernstig'. De laagste twee risiconiveaus gelden nergens meer. Voor de maatregelen van het kabinet heeft de verhoging van de risiconiveaus overigens geen gevolgen. Ruim een week geleden zijn de regels aangescherpt en die gelden voor het hele land, in elk geval tot en met 13 augustus.

Besmettingen en ziekenhuisopnames voor Zeeland en omliggende regio's

Regio besmettingen per 100.000 inwoners ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners risiconiveau
Zeeland 207 7,8 ernstig
Rotterdam Rijnmond 513 10,6 zeer ernstig
Midden- en West-Brabant 426 8,9 zeer ernstig

Tot vandaag stond het risiconiveau in Zeeland als enige regio nog op zorgelijk. Dat label kreeg onze provincie over de cijfers van 5 tot en met 11 juli. Toen waren er 88 positieve testen per 100.000 inwoners. Nu is dat opgelopen naar 207 positieve testen. Volgende week wordt het risiconiveau opnieuw bepaald.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
corona risiconiveau
Deel dit artikel:

Reageren